Kitárul a világ

RÓLUNK

Célunk

A Kitárul a Világ Alapítvány megalakulásakor célul tűzte ki a hátrányos helyzetben lévő emberek helyzetének a javítását, illetve elhelyezkedési nehézségekkel küzdő aktív munkavállalói korban lévők továbbtanulási és munkavállalási lehetőségeinek a bővítését, nyelvtanulás elősegítését.

Az alapítvány tevékenysége kiterjed a magyarországi nemzeti és etnikai kisebbségekkel, valamint a határon túli magyarsággal kapcsolatos tevékenységre.

Alapítványunk szem előtt tarja a társadalmi kirekesztettség áldozatainak, a segítséggel élők társadalmi integrációjának elősegítését, a hátrányos helyzetű emberekkel szembenielőítéletek csökkentését.

Munkánk során megéltük, hogy a fogyatékkal élő személyek általános egészségi állapotának és a fogyatékossága jellegénekmegfelelő egészségügyi, szociális ellátásokhoz való hozzájutásbiztosítására, közösségi, kulturális és szabadidős programokban való egyenjogú részvétel elősegítésére igen nagy szükség mutatkozik.

Célunk, hogy a hozzánk forduló emberek saját életterüket kialakítva megtalálják helyüket társadalmukban ésmindenki máshoz hasonló életet éljenek.

Az alapítvány pályázatok írásával,támogatók segítésével tudja a bevételét növelni.

TEVÉKENYSÉGEK

Az alapítvány önkéntesei utazásszervezésben, kiállítások megvalósításában is tevékenykednek.Városi rendezvényeken, vásárokon, falunapokon segítséget nyújtottunk a fogyatékos személyek által készített termékek - peddignádból kosarak, viaszból rózsagyertyák, valamint gyöngyökből és féldrágakövekből ékszerek - értékesítésében. Hangsúlyozott feladatunknak tekintjük a profilunkhoz kapcsolódó rendezvényeken, konferenciákon való aktív részvételt, melyek jelentősen hozzájárulnak az újabb lehetőségek megismeréséhez, tapasztalatcseréhez.

Az alapítvány feladatait 1 fő részmunkaidős alkalmazottal, és önkéntesek bevonásával valósította meg. Az 4 órában alkalmazott dolgozót adminisztrátor munkakörben foglalkoztatjuk. Feladata, hogy elvégezze az alapítvány működéséhez, és programjaihoz szükséges ügyintézési feladatokat, szervezési tevékenységeket, programokra való propagálást, háttér munkálatokat.

Az elmúlt évben 15 fő önkéntes segítette az alapítvány munkáját, melyet a jövőben is szeretnénk megtartani, hiszen betekintést kaptak a hátrányos helyzetű csoportok életébe, tevékenységébe, ünnep-és mindennapjaiba. Elfogadták a fogyatékos személyeket és bizalom alapú együttműködés alakult ki közöttük. Az országos fesztiválokon, a regionális találkozókon rendszeresen veszünk részt. Az önkéntesek a fesztiválon résztvevő csoportok irányításában, vendéglátásban, étkeztetésében segédkeznek.

Az alapítvány munkája során segíti a településen megrendezésre kerülő programok szervezését, lebonyolítását igen nagy összefogással. A hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének javításában is segítséget nyújtottunk, hiszen a sport és a kultúra eszközeivel társadalmi csoportok közötti különbségek hidalhatóak át. Feladatunk, hogy esélyt teremtsünk mindenki számára a közösségi életben való aktív részvételre.

KERESS MEG MINKET!

Kiss Róza

Hajdú Lajos

Tóth-Csikja Kornélia

Levelezési cím: 4150 Püspökladány, Petőfi Sándor utca 19.

Tóth-Csikja Kornélia - 06-20-449-9505

Kiss Róza - 06-20-449-5070

Hajdu Lajos - 06-20-449-6662

E-mail cím: kitarul.alapitvany@gmail.com

Kereskedelmi és Hitelbank Zrt: 10403459-50526575-69691000

Adószámunk: 18545276-1-09

Kapcsolat